Mity o wilku do mięsa

XXI wiek to czas, w którym zdecydowanie funkcjonuje naprawdę wiele, często zupełnie bezsensownych mitów na absolutnie każdy temat. Takie nieprawidłowe informacje często naprawdę bardzo poważnie zaburzają nam osąd – nie wiadomo, co dokładnie jest prawdą, co zaś nie bardzo. Tutaj także pojawia się właśnie zagadnienie wilka do mięsa…

Mit numer jeden – Wilk do mięsa to to samo, co maszynka do mięsa

Otóż jednak wcale nie do końca. Jak zatem przedstawia się różnica? Jest ona całkiem zasadnicza. Mianowicie wilki do mięsa to większe i znacznie bardziej wielofunkcyjne maszynki do mięsa. Powinny one mielić zarówno mięso gotowane, jak i surowe a nawet mrożone czy z błonami.

Zasadniczo, takie wilki do mięsa raczej nie są w związku z tym stosowane w gospodarstwach domowych. Podobnie, nikt też raczej ich nie stosuje w przypadku ogromnych zakładów przemysłowych. Natomiast często mogą być stosowane w lokalach gastronomicznych.

Mit numer dwa – nie ma sensu kupowania wilka do mięsa do restauracji

Zasadniczo, jeśli dana knajpka w ogóle nie serwuje dań z mięsa, to może rzeczywiście wilk do mięsa nie jest jakkolwiek potrzebną rzeczą. Jeśli jednak lokal serwuje mięso, to zdecydowanie jak najbardziej taki wilk do mię się przyda.

Warto podkreślić, że to jest jedno z tych urządzeń, które teoretycznie wydają się niepotrzebne, jednak jak już będziemy posiadać je, to nagle okaże się, że w zasadzie to naprawdę doskonale się one sprawdzają. Tak samo jest właśnie w przypadku tego wilka – generalnie nie są one najczęściej stosowane, jednak nikt, kto zakupił to urządzenie, to tego nie żałuje.

Mit numer trzy – wilki do mięsa nie są do kupienia na części

Generalnie jednak właśnie są – to jest jedno z tych urządzeń, które można kupić w częściach. Co to w zasadzie oznacza? Otóż można kupić osobno gardziel, ślimaki, zestawy tnące… Zasadniczo jest to naprawdę całkiem istotną kwestią.

Warto jeszcze podkreślić, że oczywiście dane części muszą być ze sobą w pełni kompatybilne. Oznacza to przykładowo to, że nie mogą do siebie nie pasować – zresztą wówczas nie byłoby sensu ich kupować. Jednak takie kupowanie na raty daje nam możliwość zastosowania np. różnych zestawów tnących, co na pewno urozmaici dania i poprawi ich jakość.

Wilki do mięsa dostępne są w ofercie Gastroprodukt.pl.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here