Czekolada, to coś co każdy z nas jadł choć raz w życiu. Niewiele jest osób, które jej nie lubi. Więcej jest ludzi, którzy ją lubią, ale zrezygnowali z tego przysmaku ze względu na stan zdrowia czy zwyczajnie dlatego, że dbają o sylwetkę. Rodzajów czekolady jest tyle, że trudno je zliczyć. Producenci czekolady prześcigają się w wymyślaniu nowych smaków. W sklepach można znaleźć czekolady o różnej zawartości kakaa, gorzkie, dla diabetyków, gorzkie z nadzieniem czy ze skórką pomarańczową. Stojąc w sklepie przed regałem z tymi smakołykami człowiek zastanawia się na którą ma ochotę. Jedne są dla dzieci, specjalnie z kolorowymi drażami. Inne mają przeróżne nadzienia, począwszy od takich klasycznych, jak truskawkowe, toffi, kokosowe, poprzez bardziej wymyślne – miętowe, pistacjowe, migdałowe, marcepanowe. Niezależnie od gustu, każdy znajdzie coś dla siebie. Wiele osób, kiedy otworzy tabliczkę czekolady, nie potrafi zjeść kilku kostek i reszty odłożyć na później. A szkoda, ponieważ warto delektować się tymi dobrociami, a nie objadać. Nasze preferencje odnośnie smaku nadzienia zależą od samopoczucia. Czekolada oczywiście jest w stanie je poprawić, jednak wszystko wszystko ma swoje granice. Nie powinno się przesadzać z jej spożywaniem. Aczkolwiek na małą przyjemność można się czasem skusić. Dzisiaj można znaleźć czekoladę w formie batonika, co pozwala skusić się na słodkości jednocześnie nie zjadając całej tabliczki. Rodzaje nadzienia, które widzimy w sklepie, nie są jedynymi, jakie zostały wymyślone. Kiedy wyjeżdżamy za granicę, czeka nas niespodzianka. W innych krajach można znaleźć nadzienia, o których nawet byśmy nie pomyśleli.

http://www.fitnesstube.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here